Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Lectura—cea mai plăcută zăbavă pentru minte și suflet

Din această toamnă, patrimoniul cultural al Liceului Ortodox  „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea s-a îmbogățit cu 1000 de volume de carte, literatură română și universală, care se adaugă fondului de carte al bibliotecii liceului.

Cărțile au fost oferite de către Fundația Mereu Aproape care, la începutul anului școlar 2014-2015, a lansat un concurs de proiecte  în cadrul programului de granturi BOOKS 4 YOUTH, care urmărește îmbogățirea fondului de carte al bibliotecilor și stimularea lecturii în rândul copiilor și tinerilor.

Proiectul inițiat de Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”  Oradea, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, - Lectura, cea mai plăcută zăbavă pentru minte și suflet - a fost declarat câștigător alături de alte 69 de proiecte, dintr-un total de 500 de proiecte înscrise în competiție.

 Realizat de către doamna Ileana Borș, bibliotecara școlii, proiectul Liceului Ortodox cuprinde mai multe activități coordonate de profesoarele de limba și literatura română din școală, doamnele Ramona Urdea, Mirela Rus și Codruța Bogoșel.

Toate activitățile propuse în cadrul proiectului cu rol educativ și de încurajare a lecturii vor avea ca bază utilizarea cărților primite. Astfel, primul pas îl constituie proiectul e-twinning “European Poetry”, în cadrul căruia elevii noștri vor face schimb de poezie cu parteneri europeni din școlile IES de Infiesto, Asturias, Spania,  Scuola D.E. Montemurro, Gravina (BA) Italia și Gymnazyium W.S. Reymonta, Dolny, Lodz, Polonia.

             Alte activități principale vor fi Concursul de teatru românesc, elevii urmând a prezenta piese de teatru din cărțile citite, Șezătoarea unde copiii vor cita pasaje preferate din lecturile lor, precum și  Cartea și biblioteca, având la bază publicarea unor creații literare ale elevilor.

Mulțumiri speciale Fundației Mereu Aproape!