Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Lectura—cea mai plăcută zăbavă pentru minte și suflet

Din această toamnă, patrimoniul cultural al Liceului Ortodox  „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea s-a îmbogăţit cu 1000 de volume de carte, literatură română şi universală, care se adaugă fondului de carte al bibliotecii liceului.

Cărţile au fost oferite de către Fundația Mereu Aproape care, la începutul anului şcolar 2014-2015, a lansat un concurs de proiecte  în cadrul programului de granturi BOOKS 4 YOUTH, care urmăreşte îmbogăţirea fondului de carte al bibliotecilor şi stimularea lecturii în rândul copiilor şi tinerilor.

Proiectul iniţiat de Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”  Oradea, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, - Lectura, cea mai plăcută zăbavă pentru minte și suflet - a fost declarat câştigător alături de alte 69 de proiecte, dintr-un total de 500 de proiecte înscrise în competiţie.

 Realizat de către doamna Ileana Borş, bibliotecara şcolii, proiectul Liceului Ortodox cuprinde mai multe activități coordonate de profesoarele de limba și literatura română din şcoală, doamnele Ramona Urdea, Mirela Rus şi Codruța Bogoșel.

Toate activitățile propuse în cadrul proiectului cu rol educativ şi de încurajare a lecturii vor avea ca bază utilizarea cărților primite. Astfel, primul pas îl constituie proiectul e-twinning “European Poetry”, în cadrul căruia elevii noștri vor face schimb de poezie cu parteneri europeni din școlile IES de Infiesto, Asturias, Spania,  Scuola D.E. Montemurro, Gravina (BA) Italia și Gymnazyium W.S. Reymonta, Dolny, Lodz, Polonia.

             Alte activități principale vor fi Concursul de teatru românesc, elevii urmând a prezenta piese de teatru din cărțile citite, Șezătoarea unde copiii vor cita pasaje preferate din lecturile lor, precum și  Cartea și biblioteca, având la bază publicarea unor creații literare ale elevilor.

Mulțumiri speciale Fundației Mereu Aproape!