Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Săptămâna Limbilor Moderne la Liceul Ortodox

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Săptămâna limbilor moderne a fost marcată vineri, 27.09.2013, la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea printr-o festivitate în limba engleză.

În introducere, doamna profesoară Mirella Pinţa a scos în evidenţă importanţa învăţării oricărei limbi străine şi i-a încurajat pe copii la dialog.

Elevii din ciclul primar ne-au încântat prin programul special şi prin entuziasmul din cântecele lor. Vocabularul cuprins în aceste cântece reflectă bogăţia cunoştinţelor acumulate în primii ani de studiere a unei limbi străine.

Copiii ne-au prezentat alfabetul limbii engleze şi chiar dacă sunt mici, ei şi-au dovedit încă din anul şcolar trecut interesul pentru citire. Timpul nu a permis ca toţi să ne surprindă prin abilităţile lingvistice dobândite până acum, astfel că elevul Patrick Cioc, din clasa a III-a A, a fost desemnat să-i reprezinte pe iubitorii de carte prin lectura expresivă a povestioarei „Thomas”, una dintre poveştile lui preferate.

Elevii din clasa a III-a B s-au remarcat prin diseminarea proiectului e-Twinning „Tell Me Something About You”, realizat în colaborare cu o clasă de copii de la Meadow Park Academy, Reading, Marea Britanie. Ei ne-au prezentat scrisori primite de la prietenii lor din Anglia, precum şi cartea „Romanian Folktales” primită de la aceştia. În primăvară, partenerii englezi ne-au făcut o mare surpriză printr-o carte de 30 de poveşti compuse de ei (30 copii), toate poveştile având ca punct de plecare aspecte drăguţe imaginate de copii englezi despre poporul român şi ţara noastră.

În încheierea festivităţii, Părintele Profesor Radu Rus, directorul liceului, şi-a arătat aprecierea pentru eforturile celor mici, cuvinte care îi vor impulsiona şi mai mult în străduinţa lor şi a îndreptat atenţia spre beneficiile cunoaşterii limbii engleze şi a limbilor străine in general.

<<click pe imaginea de mai sus pt. a vizualiza mai multe fotografii>>