Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Ziua internațională a educației la Liceul Ortodox

“Episcop Roman Ciorogariu”

Aşa cum se obişnuieşte din anul 1994, la data de 5 octombrie a fiecărui an se aniversează Ziua internaţională a educaţiei, cunoscută şi sub numele de Ziua mondială a profesorilor ori a cadrelor didactice.

Sub aceste auspicii, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în cadrul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, s-au desfăşurat o serie de activităţi în cinstea educaţiei şi a simbolurilor ei, care sunt cadrele didactice. Activităţile au fost coordonate de consilierul educativ al instituţiei şcolare, în colaborare cu doamna profesoară Mihaela Papp, cu doamnele profesoare din cadrul învăţământului primar, precum şi cu diriginţii claselor de gimnaziu.

Mai întâi, elevii din clasele învăţământului primar au fost antrenaţi în a-şi folosi imaginaţia în vederea realizării unor desene pe asfalt, pornind de la tematica „Cartea ca sursă de educaţie”.

Pe de altă parte, elevii de gimnaziu şi-au dat concursul la realizarea unei cărţi simbolice în care au fost cuprinse eseuri, colaje şi desene ale lor, realizate individual sau în perechi, care dau expresie felului în care ei vad educaţia, cartea, educatorul …

În sala festivă a şcolii a urmat apoi un program aniversar, realizat sub egida „Profesor-şcoală-educaţie”, program ce a constat în evocarea semnificaţiei zilei, prezentarea lucrărilor realizate de elevi şi nu în ultimul rând un scurt moment artistic al elevilor de gimnaziu.

Tot în acest context, s-a desfăşurat şi o întâlnire cu consiliul părinţilor pe unitate, în cadrul căreia a fost prezentat lectoratul cu tema Rolul familiei în educaţia copilului, iar consilierul şcolar al instituţiei, psihologul Ana Radu, le-a vorbit părinţilor despre importanţa asumării cu responsabilitate a misiunii de părinte, cu toată dificultatea, dar şi cu frumuseţea ei.

Prezent la aceste activităţi, Părintele Profesor Radu Rus, directorul liceului, le-a vorbit elevilor şi părinţilor despre importanţa unei educaţii de calitate, oferită de triada Şcoală-Familie-Biserică și i-a felicitat pe profesorii organizatori și pe elevii implicați în realizarea acestui program.