Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Ziua internațională a educației la Liceul Ortodox

“Episcop Roman Ciorogariu”

Așa cum se obișnuiește din anul 1994, la data de 5 octombrie a fiecărui an se aniversează Ziua internațională a educației, cunoscută și sub numele de Ziua mondială a profesorilor ori a cadrelor didactice.

Sub aceste auspicii, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în cadrul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, s-au desfășurat o serie de activități în cinstea educației și a simbolurilor ei, care sunt cadrele didactice. Activitățile au fost coordonate de consilierul educativ al instituției școlare, în colaborare cu doamna profesoară Mihaela Papp, cu doamnele profesoare din cadrul învățământului primar, precum și cu diriginții claselor de gimnaziu.

Mai întâi, elevii din clasele învățământului primar au fost antrenați în a-și folosi imaginația în vederea realizării unor desene pe asfalt, pornind de la tematica „Cartea ca sursă de educație”.

Pe de altă parte, elevii de gimnaziu și-au dat concursul la realizarea unei cărți simbolice în care au fost cuprinse eseuri, colaje și desene ale lor, realizate individual sau în perechi, care dau expresie felului în care ei vad educația, cartea, educatorul …

În sala festivă a școlii a urmat apoi un program aniversar, realizat sub egida „Profesor-școală-educație”, program ce a constat în evocarea semnificației zilei, prezentarea lucrărilor realizate de elevi și nu în ultimul rând un scurt moment artistic al elevilor de gimnaziu.

Tot în acest context, s-a desfășurat și o întâlnire cu consiliul părinților pe unitate, în cadrul căreia a fost prezentat lectoratul cu tema Rolul familiei în educația copilului, iar consilierul școlar al instituției, psihologul Ana Radu, le-a vorbit părinților despre importanța asumării cu responsabilitate a misiunii de părinte, cu toată dificultatea, dar și cu frumusețea ei.

Prezent la aceste activități, Părintele Profesor Radu Rus, directorul liceului, le-a vorbit elevilor și părinților despre importanța unei educații de calitate, oferită de triada Școală-Familie-Biserică și i-a felicitat pe profesorii organizatori și pe elevii implicați în realizarea acestui program.