Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Sărbătoarea celor 400 de zile de școală

Elevii clasei a II-a B Step by Step, îndrumați de învățătoarele Israilă Veronica și Laura Baidoc, au sărbătorit miercuri, 13 februarie, 400 de zile de când au călcat pentru întâia oară pragul școlii.

Sărbătoarea tradițională a alternativei educaționale Step by Step, a însemnat pentru micii școlari ai clasei a II-a, obișnuita întâlnire de dimineață în care au numărat încă o zi de școală lângă cele 399 pe care le-au petrecut împreună și i-au adăugat lui Winnie, mascota clasei, încă o oală cu miere, aceasta fiind cea cu numărul 400.

După ce au citit scrisoarea primită de la Winnie, au pescuit cu undița magnetică cei 400 de peștișori cu exerciții matematice.

A urmat apoi prezentarea colecțiilor din 400 de obiecte: 400 de amintiri, copacul celor 400 de cuvinte frumoase, peisajul cu Winnie din 400 de nasturi, globuri decorate cu 400 de paiete sau perle, șiraguri din 400 de mărgele, corăbii din 400 de pioneze de hârtie, macheta școlii din 400 de capace de plastic, o floare de lotus din 400 de lingurițe de plastic, vaporul din 400 de capace, dansul fluturilor și al libeluletor, tigrul din cuburi, curcubeul din resturi de creioane ascuțite, 400 de bănuți strânși în pușculiță, copacul primăverii cu 400 de frunze și flori și nu în ultimul rând Winnie, din 400 de inele quiling.

Un peisaj de iarnă din 400 de obiecte i-a străjuit întreaga zi iar la încheierea activității, darul dulce au fost cele 400 de felii de fructe, frumos aranjate de mama copilului Raul Tiron.

Părintele director preot profesor Radu Rus, invitat de copii la sărbătoarea lor, a fost prezent în mijlocul nostru și a apreciat munca și colecțiile copiilor, strădania părinților dăruiți cu acești copii minunați.