Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Educație non-formală în limba engleză la Liceul Ortodox

La Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea peste 100 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, învață lucruri interesante și în vacanță. Într-o atmosferă multiculturală, copiii acumulează cunoștințe despre țări și culturi îndepărtate, exersează limba engleză, cântă, dansează, se joacă și colaborează în realizarea sarcinilor de lucru menite să stimuleze creativitatea, comunicarea, interrelaționarea armonioasă, atitudinea proactivă și stima de sine.

Toate acestea se desfășoară în cadrul proiectului Discover, inițiat de Organizatia internațională AIESEC România. Acest proiect este destinat elevilor din ciclul primar și gimnazial din întreaga țară și este în desfășurare și în școala noastră în perioada 31iulie- 11 august 2017. 

Proiectul Discover are scopul de a le oferi copiilor deschidere către alte culturi, educație non-formala în vederea dezvoltării unor abilități din sfera inteligenței emoționale, precum: comunicare, creativitate, lucru în echipă, responsabilitate, conștientizarea propriilor calități,  ca ulterior aceștia să se poată integra mai ușor în societate.

Activitățile constau în sesiuni interactive în limba engleză susținute de voluntari internaționali entuziaști, care în câteva zile au ajuns să fie îndrăgiți de către toți copiii participanți din școala noastră, studenți deschiși și zâmbitori cu care elevii noștri interacționează zilnic, îmbunătățindu-și astfel și abilitățile de comunicare în limba engleză.

Mulțumim voluntarilor internaționali, Organizației AIESEC Oradea, cadrelor didactice care au promovat proiectul în școală, precum și părinților care au avut încredere în noi și și-au înscris copiii la activități.