Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

„Față în față cu campionii!”

În cadrul proiectului ”Campionii României în școală, liceu și universitate”, inițiat de Ministerul Tineretului Sportului, grație colaborării cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, în data de 14 decembrie 2017, caravana a poposit și la Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” Oradea.

Invitatul special a fost medaliatul olimpic MIHAI CIOC, laureat cu medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles în anul 1994, campion european și multiplu campion național.

Elevii liceului nostru, au primit invitații într-o atmosferă de sărbătoare, cu emoția întâlnirii cu oameni de seamă ai sportului.

Directorul Direcției Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, Petruț Drăgan, a prezentat scopul proiectului și anume, creșterea gradului de participare activă și sistematică a elevilor la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale, spiritul de echipă, toleranța, solidaritatea și fait-play-ul, toate acestea contribuind la îmbunătățirea calității vieții.

Tot domnia sa a amintit cele mai importante repere din cariera marelui judoka, Mihai Cioc, unul dintre cei doi medaliați olimpici din istoria judo-ului masculin românesc.

Acesta, la rândul său, a împărtășit celor prezenți aspecte din viața, activitatea și cariera sa, precum și sacrificiile pe care le cere sportul de performanță. A îndrumat elevii spre practicarea mișcării sub orice formă de manifestare a acesteia, dar și în alegerea unei cariere sportive în acel domeniu pe care calitățile individuale deosebite îl recomandă.

Director liceului, Părintele Profesor Radu Rus, în calitate de gazdă a acestui eveniment, a subliniat importanța și rolul pe care îl are mișcarea în dezvoltarea copiilor și tinerilor, fiind el însuși un susținător al tuturor activităților cu caracter sportiv din școala noastră.

Discuțiile dintre marele campion și elevi au fost moderate de către cunoscutul prezentator sportiv, Victor Mihalcea, care a transformat întâlnirea într-un moment interactiv, o oră plină de entuziasm, de amintiri și povețe, o oră a campionilor...