Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

„Laptele—importanța și beneficiile lui” - zi tematică la Liceul Ortodox

Ce este laptele? Care sunt beneficiile acestuia pentru organismul nostru? Cât lapte trebuie să bem în fiecare zi? ... Sunt câteva din întrebările pe care elevii claselor I A (prof. Maria - Eva Tirpe) și a II-a A (prof. Viorica Brege) le-au adresat azi, invitatului nostru, dr. Cosmin Plaian, tatăl Raniei – elevă în clasa a II-a la Liceul Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu”.

În sala festivă acești elevi au participat interactiv – punând întrebări sau răspunzând unor întrebări, au vizionat un film despre „văcuța” și laptele ei, au intrat într-un joc de rol, bucuroși că printre noi este un medic care ne sfătuiește pentru a ne menține sănătoși și viguroși.

Laptele este un lichid secretat de femelele unei specii cu scopul de a ajuta le creșterea puilor speciei respective este una dintre menționările invitatului nostru ce a fost completată de curiozități și exemple date de copii.

Este un aliment de bază ce conține toate elementele necesare creșterii și dezvoltării organismului aducând beneficii pentru oase, dinți și prevenirea  unor boli – au mai aflat copiii.

Antrenați în discuții, au dat exemple de produse lactate ce se pot obține din lapte, produse de care noi avem nevoie în fiecare zi. Laptele ajută și dezvoltarea intelectuală a omului, un gram de calciu se regăsește în trei pahare de lapte iar un copil ar trebui să consume aproximativ 500 ml de lapte pe zi, au mai aflat din discuțiile purtate.

Să consumăm mai mult lapte! ­– zice David

Ba mai bun este iaurtul căci are fructe și este dulce! - zice Iulia.

Și așa, fiecare încerca să ne lămurească de bunătatea și beneficiile produsului lui. Însă, medicul a intervenit lămurindu – ne că amândouă sunt la fel de bune și sănătoase.

Au desprins și mesajul și rolul acestei întâlniri – Laptele este sănătos pentru organismul nostru ajungând la concluzia:

       De bei lapte când ești mic

       Te faci mare și voinic!