Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Discover—o nouă experiență multiculturală la Liceul Ortodox

Spre bucuria elevilor, la fel ca și anul trecut, la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea s-au desfașurat și anul acesta o mulțime de activități interesante în cadrul proiectului Discover, proiect inițiat de  Organizatia internațională AIESEC România. Astfel, în perioada 27 iunie - 2 august 2018, cinci studenți energici și deschiși au împărtășit din tradițiile și metodele nonformale utilizate în țările din care provin, implicând  elevii școlii noastre în diverse activități  interactive. Edith și Leo din China, Fatma și Eysan din Turcia și Vishal din Pakistan au reușit să producă un impact deosebit asupra a peste 100 de elevi participanți la activitățile susținute și conduse cu responsabilitate și entuziasm de către aceștia. 

Discover este un proiect de educație nonformală destinat elevilor din ciclul primar și gimnazial din întreaga țară. Proiectul Discover are scopul de a le oferi copiilor deschidere către alte culturi, educație non-formala în vederea dezvoltării unor abilități din sfera inteligenței emoționale, precum: comunicare, creativitate, lucru în echipă, responsabilitate, conștientizarea propriilor calități, ca ulterior aceștia să dezvolte o atitudine proactivă în societate.

Inițiatorii proiectului cred în potențialul copiilor și vor să le ofere un spațiu în care aceștia să-și dezvolte abilități precum comunicare în limba engleză, colaborare, gândire critică, creativitate, atât de necesare societății secolului 21. Într-o atmosferă multiculturală copiii se simt conectați la întreaga lume și conștientizează necesitatea învățării constante din orice experiență pe care o trăiesc. Astfel, elevii școlii noastre au aflat lucruri interesante despre țări și culturi îndepărtate, au exersat limba engleză, au cântat, au dansat, s-au jucat și au colaborat în realizarea sarcinilor de lucru.

Proiectul s-a încheiat în 2 august 2018 printr-un eveniment public ce a cuprins activități dinamice precum dansuri specifice, cântece și obiceiuri pregătite de studenții străini împreună cu elevii școlilor oradene implicate. La final, toți participanții  au încins o horă, astfel reușind să sublinieze ideea de egalitate în diversitate, unul dintre motto-urile AIESEC. Feedback-ul participanților a fost foarte bun, astfel încât suntem  îndreptățiți să credem că anul viitor vom desfășura o noua ediție a proiectului Discover la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu Oradea.

Mulțumim voluntarilor internaționali, Organizației AIESEC Oradea, colegilor profesori, elevilor și părinților care împreună au făcut posibilă derularea cu succes a proiectului Discover în școala noastră.