Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Ziua Europeană a limbilor străine, sărbătorită la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

La fel ca în fiecare an și anul acesta în 26 septembrie am sărbătorit Ziua Europeană a limbilor la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea. Elevii școlii noastre coordonați de profesoarele Mirella Pinta și Gabriela Cadar au desfășurat o serie de activități deosebite, cu scopul de a conștientiza importanța învățării limbilor străine, de a crește plurilingvismul și înțelegerea interculturală, precum și de a  promova diversitatea lingvistică și culturală a Europei. Elevii noștri constientizează necesitatea cunoașterii a cel putin unei limbi străine în contextul zilelor noastre. Multi dintre ei au experimentat deja comunicarea în limba engleză în diverse contexte reale, în cadrul proiectelor europene care s-au desfăsurat în școală în ultimii ani. 

Activitățile zilei au culminat cu o întalnire în sala de festivități a școlii, unde s-au adunat toți elevii claselor a VI-a si a VII-a. Au fost prezentate cateva informații legate de importanța și obiectivele acestei sărbători. Prezentarea a fost urmată de o discuție asupra  avantajelelor cunoașterii a cel putin unei limbi străine și a diverselor modalităților de învățare a limbilor straine,  în școală și nu numai. Elevii au avut posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere și  de a  împărtăși  din experiența lor personală.

În continuarea întalnirii au fost exemplificate diverse modalități de învațare a limbilor străine. Astfel, elevii au  avut ocazia sa-și admire colegii din clasa a VI-a interpretând cu mult talent schițele umoristice „The king of Boonland” și  „ Fire practice”,  să se implice  într-o activitate avand la bază cântecul lui Luis Armstrong ”It’s a wonderful world” și să participe la un concurs tematic intitulat ”Diversitatea culturală și lingvistică europeană”, completând informații despre cultura, obiceiurile și limbile vorbite în diverse locuri din Europa.

La finalul activităților, părintele profesor Radu Rus, directorul liceului, i-a felicitat pe elevii și profesorii implicați, subliniind importanță comunicării între oameni, indiferent de limbile pe care aceștia le vorbesc.