Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Erasmus Day

Liceul Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu” a marcat evenimentul “Erasmus Day”(12.10.2018) printr-o activitate de diseminare la care au participat elevi, părinți și profesori.

Elevii care au participat la mobilitățile finale în proiectele Erasmus+ LED și Erasmus+ GAME au prezentat filmări de la spectacolele care au avut loc in Italia și Spania cu ocazia încheierii proiectelor noastre. Astfel, a fost prezentată schița Mr. Jones și piesa Queen Mary care au fost jucate de elevii noștri în Spania (LTTA). Piesa Queen Mary a fost scrisă și tradusă de grupul nostru ca piesă istorică despre Regina Maria și Regele Ferdinand, piesa îndeplinind cerințele mobilității și anume prezentarea unei piese istorice reprezentative pentru fiecare țară parteneră.

Din spectacolul realizat în Proiectul GAME în Italia, oaspeții au putut viziona filmul Say NO To Bullying!  Filmul este compus din două părți, prima fiind o prezentare a fenomenului bullying și cum pot copiii sa-i facă față, în timp ce a doua parte este un film realizat de elevii claselor a VI-a (2017), prezentând o situație fictivă, dar care este destul de răspândită în școli. Tot din acest spectacol, elevii au prezentat și filmul Smile, realizat de ei, cu mesajul că viața este mult mai frumoasă atunci când ne facem timp să comunicăm și să admirăm natura. În final, grupul care ne-a reprezentat în Italia, a pus în scenă o dezbatere pe tema Digital Society, dezbatere pe care au prezentat-o în Italia ca parte a activității The European Parliament, în care fiecare grup de elevi a reprezentat cinci țări europene, având o dezbatere pe teme selectate din lista priorităților Consiliului Europei.

Învitații noștri la activitatea de diseminare din cadrul Erasmus Day s-au arătat plăcut surprinși de materialele prezentate și de munca elevilor. Profesorii prezenți la eveniment și-au exprimat dorința de a utiliza filmul Say NO To Bullying! ca și material educativ.