Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

500 de zile de școală la clasa a III-a B Step by Step

În această toamnă, elevii clasei a III-a B Step by Step, îndrumați de învățătoarele Veronica Isdrailă și Laura Baidoc, de la Liceul Ortodox din Oradea, au numărat cea 500-a zi de școală.Sărbătorea a fost întregită de ziua orașului Oradea, în anul centenarului Marii Unirii. Astfel, în spiritul de sărbătoare și de atașament față de orașul care ne găzduiește, dar și față de iubita noastră țară, sub îndemnul marilor români care au redactat și semnat Declarația de Independență a românilor din Transilvania, copiii au celebrat cele 500 de zile de când au pășit pentru întâia oară pragul școlii.

 Au fost prezenți la prezentarea colecțiilor părinții și bunicii copiilor, doamna profesor Nicoleta Pasmany-prezență constantă la activitățile de științe ale clasei noastre, doamna învățătoare Mărioara Berindan, iar părintele director profesor Radu Rus ne-a înmânat o diplomă de excelență, semn de prețuire a muncii copiilor și a dăscălilor, apreciind ca întotdeauna, frumoasele colecții și prezentările acestora.

S-au înșirat sub privirile tuturor colecții din câte 500 de obiecte: un oraș, macheta școlii din capace de plastic, construcții din piese lego, o sticluță decorativă cu scoici sau pietricele culese de pe plajele țărilor, tablouri ale celor patru anotimpuri, tablou de toamnă din 500 de frunze naturale, tablou din cocoloașe de hârtie cu Winnie, mascota clasei, căsuțe din chibrituri, rachete din pioneze, copaci din nasturi, tablouri cu stikere, globuri decorative cu mărgele, castelul prințeselor decorat cu 500 de paiete, o grădina Zoo cu 500 de animale, o poveste de toamnă din 500 de cuvinte, câmpii cu flori și cer cu nori colorați, construcții din pietre-castelul lui Rapunzel, 500 de titluri de povești și poezii, 500 de note muzicale- cântate la vioară de elevul nostru Alex Lucaciu.

Momentul dulce al zilei a constat într-o gustare de fructe, frumos pregătite și expuse de mama copilului Raul Tiron. Grație celor 3 ani în care clasa s-a aflat în proiectul Viața- în care s-au deprins să consume fructe și legume proaspete, copiii au ales în loc de tort să celebreze 500 de zile de școală cu un bufet de fructe proaspete.

Deși urmează același ritual de desfășurare a activității, sărbătoarea aceasta încununează mari realizări ale copiilor: achiziții intelectuale și practice, bună purtare, dezvoltare și creștere armonioasă.

Le mulțumim părinților pentru sprijinul acordat copiilor în realizarea colecțiilor, copiilor pentru seriozitatea cu care au muncit la realizarea proiectului și pentru curajul de a-l prezenta în fața tuturor, părintelui director care este alături de noi de fiecare dată și doamnei profesor Nicoleta Pasmany care de ani buni ne împărtășește voluntar, tainele universului și ale fizicii.