Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Ziua Europeană a Limbilor Moderne—prilej de sărbătoare la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”

O zi atât de importantă ca Ziua Europeană a Limbilor moderne nu putea fi celebrată altfel decât prin activități culturale și artistice, dezbateri și implicare maximă atât din partea elevilor, cât și a profesorilor.

Obiectivele urmărite au fost diverse. Importanța cunoașterii limbilor moderne precum și necesitatea studierii lor au fost printre cele mai importante aspecte dezbătute. S-au adus în prim plan prezentarea unor aspecte legate de motivele pentru care e important să se învețe limbi străine, s-a vizionat un scurt film, intitulat "Smile" realizat de elevii școlii în cadrul proiectului Erasmus + Game, acesta fiind anterior prezentat și la Concursul National Made for Europe 2019. S-au desfășurat joculețe captivante, s-au pus în scenă scurte piese de teatru, iar la final, după cum ii șade bine unui eveniment de asemenea natura, în încheiere s-a intonat Imnul Europei.

Toate aceste activități s-au desfășurat in cadrul festivităților pe care le-au coordonat doamnele profesoare de limba engleza, Mirella Pința, Ileana Borș si Ioana-Paula Hice.

Încântarea de pe fețele tuturor, de la final, ne dă curaj și ne subliniază faptul că importanța studierii limbilor moderne este conștientizată deplin. Ne bucurăm că putem afirma si noi cu tarie că: ”Învățând o limbă străină nu învățăm numai cum gândesc și cum simt alte societăți, ceea ce au experimentat, valorile și cum se exprimă, ci avem totodată o oglindă culturală în care putem să vedem mai clar propria noastră societate ‒ Cancelarul Edward Lee Gorsuch.