Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

5 februarie—Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI)

În fiecare an, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, celebrată în acest an pe 5 februarie, milioane de oameni din peste 100 de ţări citesc împreună şi împărtăşesc poveşti pentru a promova cititul.

Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) – World Read Aloud Day (WRAD) a fost iniţiată de LitWorld, o organizaţie nonprofit, fondată în anul 2007 de Pam Allyn.
În acest an, cei mai mici elevi de la Liceul Ortodox „ Episcop Roman Ciorogariu” au dorit să-şi arate dragostea pentru lectură, citind împreună.

„Înarmați” cu fișe de citit, adecvate nivelului achizițiilor de sunete și litere până la acest moment, elevii clasei pregătitoare A s-au așezat pe covor și au citit cu voce tare, prin înlănțuire, fiind un exercițiu excelent care îi ajută să-și dezvolte încrederea în sine ca cititor, contribuind și la fluența cititului.

Elevii, coordonați de doamna lor învățătoare Suciu Angelica, au realizat și un poster – puzzle, pentru a face cunoscută această zi și colegilor mai mari din școală.

Doamna învățătoare, preocupată și de starea de bine a micilor săi școlari, a încheiat activitatea într-un mod relaxant, îmbinând jocul cu cititul, jucând jocul „Bulgării de hârtie”. Fiecare elev, având o hârtiuță cu un cuvânt scris pe ea, a mototolit-o, obținându-și astfel, un bulgăre de hârtie. La semnalul „Start”, copiii au început „bulgăreala de cuvinte” și s-au oprit la semnalul „Stop”, fiecare copil luându-și un bulgăre și citindu-l cu voce tare.

Cu siguranță și această activitate a pus o piatră la temelia viitorilor adulți!