Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

 „Viitor în știință, VIS de copil”

Proiectul “Viitor în știință, VIS de copil”, desfășurat la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, printr-o finanțare nerabursabilă de 10.030 de lei din Fondul Științescu a ajuns la final.

Elevii din clasele cu alternativă educațională Step by Step au realizat săptămânal, în perioada ianuarie-iunie 2019, miniproiecte de descoperire și de explorare a mediului înconjurător, sub îndrumarea învățătoarelor Veronica Isdrailă, Laura Ioana Baidoc, Alina Selegean, Alexandra Ciuciu, Angelica Suciu, Camelia Teodora Berindan și a doamnei profesoare Nicoleta Pazmany, președintele Astroclubului Meridian 0 Oradea. Au aflat că și oamenii mari de știință (Stephen Hawking, Hermann Oberth, Isaac Newton, Albert Einstein, Grigore Antipa și Emil Racoviță) au fost cândva copii, cu pasiuni și visuri de devenire mărețe, pe care le-au urmat cu fidelitate. Asemenea acestora, și ei au fost curioși, curajoși și răbdători în descoperirea tainelor lumii și au crezut cu tărie c㠄totul este posibil dacă îți dorești ceva cu adevărat”.

Proiectul s-a derulat  prin Asociația Părinților de la Liceul Teologic Ortodox Oradea. În semn de apreciere pentru sprijinul acordat, activitatea din 11 iunie, intitulat㠄VIS de copil împlinit”, a fost o invitație la joacă, adresată părinților și bunicilor. Timp de două ore s-au bucurat cu toții de „darurile Științescu”. Evaluarea cunoștințelor cu ajutorul chestionarului creat pe platforma de învățare Kahoot i-a entuziasmat, fiind punctul culminant al activității. Răsplata dulce pentru truda lor a fost tortul cu imaginea mascotelor proiectului, Domnul DE CE și Doamna EXPLICAȚIE.

Prin Fondul Științescu s-a împlinit și visul nostru, al cadrelor didactice, de a realiza activități atractive, cu materiale didactice diverse și moderne care să declanșeze pasiunea pentru știință a celor mici.

Proiectul e finanțat de Romanian American Foundation, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradeacu sprijinul donatorilor individuali și al finanțatorilor localiVernicolor, UniCredit Bank, Fundația Elena Neagu, Celestica, Decitex RO, RER Vest, Faist Mekatronic, VPK Packaging, ADLO, Qubiz, Inteva Products, Nidec, Sema ExpressAstorMueller Group, Bugatti.