Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

„Zilele generozității” la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Început de decembrie... Multă emoție și așteptare.

O perioadă specială pentru elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea...

Între 03-07.12.2021 s-a desfășurat proiectul educativ ,,Zilele generozității", în colaborare cu partenerii de la „Școala Încrederii” - un program unic care vine în sprijinul directorilor, profesorilor, părinților și elevilor din școlile din România și își propune transformarea acestor instituții de învățământ în comunități ale încrederii, contribuției și vitalității, un program în care candidatura școlii noastre (singura din județul Bihor) a fost acceptată începând din acest an și care se va derula pe o perioadă de cinci ani.

 Prin activitățile propuse am dorit să dezvoltăm elevilor noștri virtutea generozității, să le sădim în suflet valori care să îi ajute să-și dezvolte spiritul de inițiativă, să practice bunătatea și generozitatea față de părinți, colegi, personalul școlii și alți copii, de la alte școli, aflați în situații defavorizate. O parte din darurile oferite cu mult drag în cadrul acțiunii vor ajunge la copiii de la școlile din Cărăndeni și Chijic, copiii de la Mănăstirea Dumbrava și la câteva familii aflate în dificultate. Au fost trimise mesaje de mulțumire și desene pentru părinți, pentru personalul școlii, pentru copiii din școlile partenere.

Ne bucurăm că această activitate a fost apreciată de toți cei implicați, a produs multă bucurie și emoție. Să știi să dăruiești este un adevărat gest de mărturisire a iubirii față de aproapele, bucuria lui devine și bucuria ta și atunci ești cu adevărat fericit.