Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Despre bunătate...

Ce este bunătatea?

... este întrebarea de la care am pornit în această activitate. Am primit mai multe răspunsuri de la copii – inimos, darnic, sufletist, amabil, blând, binevoitor, prietenos dar chiar o definiție a bunătății nu am putut formula.

Bunătatea este în noi, în fiecare, mic sau mare. În sufletul și în faptele noastre. Bunătatea este atunci când oferi sau ajuți fară a aștepta să primești ceva în schimb. Ea este pace, este răbdare, acceptare, iubire pentru tot ce este frumos și de folos. Și ...nu costă nimic iar pe tine te face fericit! Oricât de mic ar fi gestul, el nu este în zadar!

Cu toții avem nevoie de un gând bun din când în când. Cu toții avem nevoie de oameni buni în jurul nostru pentru ca și noi să ne molipsim și să devenim mai buni pentru a da și noi mai departe bunătatea noastră.

Putem fi buni acasă, la școală, pe stradă, în orice loc și colț! Arată bunătatea celor din jurul tău, nu o striga! Mark Twain spunea că bunătatea este o limbă pe care surdul o poate auzi, iar orbul o poate vedea!

Cât de înțelepte sunt și proverbele despre această calitate pe care trebuie să o avem mereu cu noi...

Bine faci, bine găsești!

Prietenia este o comoară!

De omul bun și de vreme bună nu te mai saturi!