Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Pământul, planeta noastră vie

Copacii s-au îmbrăcat în floare... lalelele, narcisele, zambilele zâmbesc spre Soare... păsările ciripesc vesele... E primăvară... și e sărbătoare. E Ziua Pământului!

Pământul, planeta noastră vie, casa noastră, are și el o zi în care este sărbătorit de toți locuitorii ei.  Elevii școlii noastre au desfășurat o serie de activități în școală, înainte de vacanță sau on-line, prin care au marcat această sărbătoare, manifestând activ pentru protejarea planetei: prezentări PowerPoint, filmulețe urmate de dezbateri și găsirea unor soluții, o campanie eco, realizarea unor lucrări din materiale reciclabile, realizarea de afișe, colaje, lucrări artistice.

 Acum, mai mult ca niciodată, când Pământul se luptă cu marile probleme care amenință însăși existența ei, este nevoie de a ne uni forțele, de a ne schimba comportamentul pentru a proteja tot ceeea ce ne înconjoară: solul, apele, aerul, biodiversitatea... viața. Copiii, cei mai tineri mesageri ai vieții, au devenit „ambasadorii” Pământului, aducând astfel un prinos de recunoștință creației și Creatorului.