Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Mănânc sănătos, sunt sănătos!

Elevii clasei a II-a A de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au învățat despre importanța unei alimentații sănătoase pentru a avea un corp sănătos, pe parcursul mai multor ore și la mai multe discipline.

  Cu siguranță fracțiile s-au fixat și s-au consolidat mai trainic împărțind pizza în jumătate și în sferturi și, în final, savurând fiecare școlar o pătrime.

Laptele contribuie la întărirea oaselor și a dinților, datorită calciului pe care îl conține, iar acesta, combinat cu cereale cu multivitamine a fost un mic-dejun delicios servit în clasă, alături de colegi.

Varietatea culorilor, aromelor și vitamitelor oferite de fructele puse într-o salată de fructe preparată la ora de AVAP ne-a energizat la început de primăvară și ne-a pus în valoare arta culinară și deprinderile practice.

Într-o altă zi, am pus în laptele primit la școală fulgi de ovăz, sirop preparat de bunici, bucățele de fructe și miere de albine, o gustare sănătoasă și ușor de pregătit.

Vizita studenților de la Facultatea de Medicină – Stomatologie, ne-a fost utilă și plăcută. Ne-au învățat „abecedarul sănătății dinților”, tehnici ale spălării corecte a dinților și secretele unui dinte sănătos.

Ești ceea ce mănânci! – spune un cunoscut proverb...Iar noi ne străduim să mâncăm  sănătos și să fim sănătoși!