Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Toamna – proiect tematic al clasei pregătitoare

La clasa pregătitoare de la Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu”, a avut loc o activitate neobișnuită de încheiere a proiectului tematic ”Toamna”. La această activitate au fost invitați și părinții pentru a lucra împreună cu copiii lor la o salată de fructe de toamnă.

În prima parte a activității elevii ”citesc” un tablou de toamnă subliniind semnele toamnei, culorile specifice, activitățile oamenilor, activitățile animalelor. După ce își impresionează părinții cu bogăția cunoștințelor despre anotimpul toamna, elevii se vor transforma în mici artiști recitând câteva poezii de toamnă și cântecelele învățate despre acest anotimp.

În partea a doua a activității elevii împreună cu părinții sunt împărțiți în patru grupe:  grupa merelor, grupa perelor, grupa nucilor, grupa strugurilor. Acum va începe concursul ”Salata de fructe de toamnă” care are trei componente:

Realizarea salatei de fructe propriu-zisă.

Realizarea unui afiș-reclamă pentru salata de fructe.

Activitate de recunoaștere a fructului după gust, miros, pipăit și bineînțeles de a spune ceva interesant despre acel fruct, activitate la care elevii pot fi ajutați de către părinți.

Juriul acestui concurs au fost atât părinți cât și copii și au avut o sarcină grea. Până la urmă toate grupele au fost premiate: grupa merelor a primit diplomă pentru cea mai bogată salată, grupa strugurilor pentru cea mai aspectuoasă salată, grupa nucilor pentru munca deosebită a copiilor, iar grupa nucilor pentru cel mai frumos afiș.

Atmosfera din timpul activității a fost una de bună dispoziție, s-a muncit în echipă părinte-copil, dar și echipe de mai mulți părinți cu copiii lor. Finalul a fost ”gustos” deoarece toată lumea a mâncat salată de fructe care a fost deliciul copiilor și nu numai.

Concluzia acestei activități a fost că fructele sunt sănătoase de aceea trebuie să le consumăm zilnic, astfel că la școală în fiecare zi pe lângă pachețel elevii vor avea și un fruct. În plus părinții au înțeles importanța activității zilnice împreună cu copiii lor.

<<click pe imaginea de mai sus pt. a vizualiza mai multe fotografii>>