Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

“Cultură şi spiritualitate românească” - faza judeţeană

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Liceul Ortodox  „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, a găzduit sâmbătă, 2 martie 2013, desfăşurarea etapei judeţene, la nivelul judeţului Bihor, a concursului naţional interdisciplinar de limba şi literatura romana si religie Cultură şi spiritualitate românească.

Adresat elevilor de gimnaziu, concursul Cultură şi spiritualitate românească, îşi propune să valorifice personalitatea culturală deschisă a elevilor capabili de performanţă din învăţământul preuniversitar, pasionaţi de literatură şi religie, şi are ca obiectiv fundamental promovarea interdisciplinarităţii, prin identificarea arhetipului literaturii de inspiraţie sacră şi valorificând cunoştinţele elevilor despre valorile spirituale româneşti, cu scopul cultivării respectului faţă de acestea şi a asumării lor in viaţa personala.

Desfăşurat sub genericul Lumea între sacru şi profan, concursul a fost organizat, în acest an, pe doua secţiuni,  respectiv clasele a V-a si a VI-a si clasele a VII-a si a VIII-a.

La această etapă a concursului au participat 70 de elevi din 22 şcoli din judeţul Bihor, fapt ce denotă atractivitatea concursului printre elevii bihoreni. Reprezentantele Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, elevele Doris Szabo, din clasa a VI-a A si Alexandra Danşa, din clasa a VII-a A, au avut o prestaţie de exceptie,  ocupând locul I, cu cate 98 de puncte, fiecare la secţiunea ei de vârstă. În felul acesta, ele vor reprezenta judeţul Bihor la etapa naţională concursului, care se va desfaşura la Manastirea Putna, in luna mai a acestui an. De altfel, eleva Alexandra Danşa, a participat la etapa naţională a concursului şi in anul şcolar precedent, obtinând un premiu special. Cele doua câştigătoare din acest an sunt pregătite de către profesoarele Codruţa Bogoşel şi Mirela Rus (limba si literatura romana) si Florica Popovici (religie ortodoxă).

 

Vezi rezultatele elevilor participanţi la etapa judeţeană a concursului “Cultură şi spiritualitate românească”:

 

Rezultate—clasele VII-VIII

Rezultate—clasele V-VI