Text Box: Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea

Stop Bullying!

Elevii clasei I A de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea  au ales să spună Stop Bullying, vineri 19.03.2021.

Deși termenul în sine este unul nou pentru cei mici, doamna învățătoare Angelica Suciu a ales să aducă în atenția acestora acest subiect tot mai des auzit în școli și nu numai.

Activitatea a punctat o nouă lecție din cadrul Proiectului „Tedi – Școala Siguranței”, proiect destinat elevilor de clasa I și implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, proiect la care participă și elevii din clasa I A îndrumați de doamna prof. Angelica Suciu.

Elevilor le-au fost prezentate aspecte ale fenomenului de bullying, modalități și strategii de prevenire, manifestări sau modalități de intervenție. Doamna învățătoare a prezentat copiilor diferite cazuri de bullying prin desene și au găsit împreună soluții de gestionare corectă și de prevenire a unor astfel de situații.

Spre finalul activității copiii au confecționat brățara prieteniei pe care au scris un mesaj celui / celei care urma să o primească. Mesajele transmise au scos la iveală sentimente frumoase de prietenie și de apreciere sinceră: „Ești inteligent!”, „Îmi place cum desenezi!”, „Ești un bun prieten!”, „Ești frumoasă!”, „Ești o colegă bună!” ș.a.m.d.

Prietenia este acea legătură afectivă care se formează între persoane, acel sentiment unic, care nu de puține ori dă naștere unor povești frumoase.